Hamburgare med coleslaw

Jag tycker att jag rätt ofta hamnar i situationer där jag i samma stund jag ska påbörja middagen står och tittar i kylskåpet och improviserar därifrån. Jag hade högrev som behövdes tas omhand, lite inlagda morötter, vitkål och en creme fraich som var öppnad och behövde användas. Så – det fick bli hamburgare och coleslaw.

1603242-lewaiskogen

Börja med att skära köttet i grova bitar och salta och peppra, mal sedan i köttkvarnen. Forma till hamburgare, biffar eller vad du vill kalla dem – och lägg dem i kylen.

1603249-lewaiskogen

Gör sedan din egen ”majonnäs”. Jag brukar ta ca 2,5 dl rapsolja, ett ägg, lite salt, lite vinäger, lite dijonsenap.

1603248-lewaiskogen

Jag tror jag skrivit det förut, men detta är som trolleri. Kör blandningen med stavmixern och inom en halv minut har du en perfekt krämig majonnäs!

1603247-lewaiskogen

Visst är det fantastiskt med alla maskiner i köket. Idag fick alla arbeta! 😉 Strimla vitkål och rödkål är perfekt för hushållsassistenten. Sedan tog jag en del av majonnäsen jag gjorde tidigare och resterna av creme fraichen, en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar.

1603246-lewaiskogen

Det blev två röror idag. En coleslaw och en röra med majonnäs och riven parmesanost.

1603245-lewaiskogen

Och så fram med de inlagda morötterna och gurkan som var kvar sedan några dagar tillbaks…

1603244-lewaiskogen

Sedan är det dags att steka köttet i stekpannan. Stek dem inte för torra, jag använder rätt ofta stektermometer för att få mina ”perfekta” och när jag inte riktigt vågar lita på känslan i stunsen på köttet.

1603243-lewaiskogen

Medan köttet blir klart i pannan, passa på att röja ordentligt i köket så du slipper pilla med det efter middagen!

Å så sist – lägg upp det snyggt på en tallrik och ät med god aptit!

1603241-lewaiskogen

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar