Gryta av älgytterlår

För inte så många år sedan behandlade jag i princip allt kött lika. Kött som kött, liksom. Nu börjar jag väl bli vuxen och förstår bättre, och slipper numer att äta sega ”grillbitar” som blir alldeles perfekta till gryta istället. I fredags tog jag fram en ytterlår från älg som fått ligga och tina i kylen fram tills idag, och fick bli till en god gryta.

DSC_2565

Som så ofta blir det ett litet hopkok av det som finns framför nästan. Idag brynte jag lövtunna bitar av köttet tillsammans med massor av champinjoner. Slog på ca 3 dl rödvin, 3 dl vatten samt salt och peppar och lät det koka tills vätskan var i princip borta. Slog på ca 3 dl grädde och 2 dl vatten, krydda upp det med lite sambal oelek. Sedan fick det stå och puttra i kanske 20 minuter medan jag stekte strimlad vitkål att ha till.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar