Glutenfritt knäckebröd

Jag älskar frön, frön i alla former och kanter. Linfrön, sesamgrön, solrosfrön – för att inte tala om pumpakärnor. Här är ett recept på ett beroendeframkallande glutenfritt knäckebröd som är vansinnigt enkelt att göra.

160406-lewaiskogen2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
0,75 dl pumpakärnor
1/2 dl solrosfrön
Krydda med torkade örter (exempelvis fänkål eller rosmarin) efter tycke och smak (jag använde ca 1 tsk stött fänkål igår).
0.5 dl olja, förslagsvis olivolja eller kallpressad rapsolja
2 dl kokande vatten
En näve flingsalt

Blanda de torra råvarorna i en bunke, koka upp vattnet och häll sedan i oljan och vattnet i fröblandningen och rör om ordentligt. Häll ut på ett bakplåtspapper och platta ut smeten till ett tunt lager (tips, lägg ett bakplåtspapper ovanpå och använd händerna för att platta ut och få en jämn yta!). Strö slutligen över lite flingsalt innan du gräddar det!

Grädda i ugnen i ca 60 minuter i 150 grader. Vänd eventuellt på ”kakan” om det behövs och grädda några minuter till. Bryt sedan till bitar i olika former. Knäckebrödet funkar lika bra som frukostmacka med ägg på till ost och vin på kvällen!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar