Första oktober – igen!

Så är hösten äntligen officiellt invigd. Precis som förra året valde min man och jag att släppa hundarna för en bensträckare på en lite mindre mark med förhållandevis lite vilt. Släppet blir som en statuskoll på hundarna. Tyvärr har konditionsträningen inte blivit som planerat. Vi har båda sprungit en hel del med hundarna, men det ger ju inte så mycket som när de får springa fritt eller när man cyklar mycket med dem.

Även i år släppte vi hundarna samtidigt och kunde konstatera att hundarna söker ut självständigt utan att ta sällskap av varandra. Hebbe bjöd på två kortare drev på rådjur, medan Grim inte hittade något kul alls i skogen som passade honom – vilket iofs var helt enligt vad vi misstänkte.

På eftermiddagen åkte vi en sväng till skjutbanan och sköt på älgbanan. Vi har skjutit en hel del senaste veckan (ska skriva om det senare) och det känns verkligen som att skyttet sitter. Just på älgbanan har jag haft lite koncentrationssvårigheter och haft svårt att hålla ihop serierna, men nu satt det som det skulle. Det känns lovande inför de kommande drevjakterna!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar