Fasanbröst och lingonchutney

Jag kom över två fasanbröst igår. Frysta dessvärre, och utan skrovet kvar. Det är den där gyllene regeln som superkocken Magnus Wikström (aka Mw Huntandcook) lärt mig, att köttet blir torrt och krymper i tillagningen om man plockar bort bröstbitarna från skrovet.

Nåväl. Fasan är nytt för mig att tillaga, så det fick bli lite improvisation och ett hopkok av recept jag hittat på google. Smakmässigt blev det riktigt bra, tyvärr blev köttet en aning torrt. Nästa gång kommer det bli full pott, får jag dessutom tillfälle att tillreda en fasan jag skjutit själv slår poängen i taket. 😉 Och kanske ett lite bättre anpassat vin till.

Fasanbrösten tillagade jag först i sous vide i 52 grader, ca 40 minuter. Därefter stekte jag snabbt på dem i stekpannan på hög värme och lät dem sedan ligga i folie i ca 10 minuter.

Jag hittade ett recept på lingonchutney på Allt om Mat som lät intressant, och resultatet blev riktigt bra.
4 dl lingon
0.75 dl råsocker
1 liten rödlök
3 krm salt
3 krm mald kanel
1 krm nymald svartpeppar
2 krm mald ingefära.
Blanda ihop allt, koka i ca 10 minuter. Klart!

Rösti är ju oslagbart som ”tillbehör” tycker jag, både gott och enkelt. Riv potatis, salta. Stek i stekpanna på varje sida ca 2-3 minuter, avsluta om det behövs i ugnen på ca 200 grader.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar