En fin jaktdag med nya människor

Jag valde ju av olika anledningar att ha hela denna jaktsäsong obokad annat än på egen mark vilket har inneburit att jag haft möjlighet att äntligen tacka ja till jaktlag som via gemensamma kontakter fått nys om mig och mina hundar. Tack vare the one and only Marcus ”Jaktkunskap” Nolfeldt fick jag möjlighet förra helgen att vara med och jaga på en mark som varit orörd i många år.

En fin jaktdag på många sätt och vis, med otroligt mycket vilt – framför allt rådjur. Släppte Grim i första såten i hopp om att hitta vildsvin, och trots att vi tre hundförare hittade spår efter dem så verkade det som att grisarna befann sig på annan plats just då.

Andra såten släppte jag Hebbe. Han fick två riktigt fina drev på rådjur, tyvärr kom inte skyttarna åt att skjuta för honom. I tredje såten så gick vi på en slags halv-ö. Hebbe var lite trång i sitt sök och på gränsen till låg vilket han inte brukar vara. Men efter en liten sökrunda kom han tillbaks och jag visade honom ett vad jag tyckte färskt spår som han tog upp och inte lång stund efter så kommer skallet. Efter ca 10 minuter så ser jag på pejlen att det står till, och jag får bekräftat att man skjutit ett rådjur för Hebbe. Härligt tycker jag, även om Hebbe mest blir besviken över att det han jagat inte längre springer. Han går sin vana trogen fram och luktar lite, vänder och går i bakspår tillbaks till mig. Min prins.

Fjärde såten ligger för nära en stor väg så vi bestämmer oss för att gå den med hundarna i band. Viltet rör sig och flera passkyttar skjuter. Vi får gå direkt på ett dösök på ett rådjur, Hebbe och jag. Alltid skönt när man hittar det på en gång, och att det ligger. Tyvärr blir det två eftersök, på ett rådjur och ett vildsvin. Rådjuret hittades efter en tids spårarbete och vildsvinet bedömdes som en bom. Mer information om detta kommer i senare blogginlägg! 🙂

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar