Duxelle – vilken jäkla hit!

Som jag skrivit om tidigare känner jag en fantastiskt duktig kock, Magnus Wikström. Det händer faktiskt att vi pratar mat ibland, tro det eller ej. Som för någon dag sedan när han tipsade om något nytt och på sitt vanliga vis supersnabbt säger ”ta lite sånt, gör lite så”. Punkt. Och så gör jag, tar lite sånt och gör lite så, och oftast blir det väldigt bra.

För mig var detta något helt nytt, duxelle. Vansinnigt gott till rött kött, och varför inte lite ugnsrostade potatisklyftor. Vassego – this is how I do it! 🙂 Finhacka champinjonerna. Försök att skära bort så mycket av det bruna på champinjonerna som möjligt (så blir det lite roligare färg!).

Svetta lite finhackad lök i stekpannan. Häll över champinjonerna i stekpannan. Slå över några deciliter Madeira. Salta och peppra.

Reducera bort vätskan och slå på lite grädde avslutningsvis och låt det puttra ihop till en purékonsistens. Smaka av med salt och peppar.

 

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar