Den interna tävlingen

Denna helg var en sådan helg där jaktens lott föll på mannen i familjen. Rätt ofta när jag varit iväg och jagat en heldag har det varit en trerätters middag uppdukad när jag kommer hem. Så idag var det inte mer än rätt att jag hade en god middag färdig att servera när han kom hem. Och i bästa fall överglänser jag den fantastiska middagen jag fick förra helgen!
dsc_5675

Som så ofta så improviserar jag i köket. Tar lite av det jag har, lägger till av det jag tycker är gott. Förhoppningsvis blir det god bra kombination (jag ber på förhand er bättre vetande om ursäkt för mina övertramp i köket gällande smakkombinationer och estetiska snedsteg).

Till förrätt blev det en tartar på rökt ren på en smörstekt ”Lingongrova”.

dsc_5669

Det blev en fin krispig yta på brödet, blev en fin effekt tycker jag!

dsc_5675
Philadelphiaost, rökt renkött, salt och peppar.

dsc_5689

Varmrätten bestod av ugnsgratinerad spetskål, nötinnanlår tillagad i sous vide (1,5 h och 60 g) samt stekt sparris.

dsc_5664

Flingsalt, lite olivolja och en halv pressad citron över en tvådelad spetskål. Ca 15 minuter i ugnen, 175 grader. Där någonstans kom jag på att jag skulle slå på lite grädde och salt och peppar, gräddade sedan ytterligare 15 minuter.

dsc_5684

Jag stekte köttet snabbt i grillpanna. Tyvärr var grillkolen slut, annars hade den fått åka på grillen några minuter istället för att få en krispig yta.

dsc_5696

Efterrätten blev enkel. Två ostar (Montagnolo samt St Agur), en egensnickrad hjortronmarmelad och några bitar fröknäcke.

dsc_5680

Firar en fantastisk jakthelg där båda hundarna visat ”framtassarna” på absolut bästa sätt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar