Chiligryta med bbq-rökt högrev

Rackarns bananer, det här blev verkligen så gott! Det tog sin lilla tid, sisådär 6 h totti balotti, men det var det värt!

Hittade ett recept från Mattias Montin (länk) som jag testade ikväll. Men för att pimpa upp det en aning så la jag högreven i bbq-röken i ca 3 h innan jag skar grytbitar och lät den få puttar i dryga 2 h i tryckkokaren. Het som skrutt så jag fick dämpa den en aning med gräddfil och gurka.

1,2 kg nötkött, högrev
1 msk oregano
1 msk spiskummin
1 dl vinäger, rödvinsvinäger
1 msk honung
2,5 dl buljong, oxbuljong
5 dl Öl, ljust
2 burk(ar) tomater, krossade
2 st lagerblad
2 msk ingefära
2,5 st chilipeppar, urkärnade
10 st vitlöksklyfta(or)
5 stjälk(ar) blekselleristjälk(ar)
2 st morot
2 st gul lök(ar)
1 paket bacon
1 st olja
2,5 st chili, chipotle
2 st paprika, röd

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar