Cannelloni fyllda med spenat och kyckling

23 februari 2016

Jag är på sportlov med familjen i Bydalsfjällen! Så tro det eller ej, men här är det pulvermos, färdiga frysta köttbullar och korv med bröd som gäller. Inte alls så glamoröst som jag gärna vill låta det se ut som på mina bilder.

Därför bjuder jag er nu på en middag jag lagade förra veckan, ett ”måfå-recept” inspirerat av något jag lagat för kanske tio år sedan. Cannelloni fyllda med en kycklingröra med spenat.

1602231-lewaiskogen

Börja med att tina upp en förpackning fryst bladspenat. Krydda upp det med pressad vitlök, salt, peppar, riven muskot och lite pressad citron.  Genomstek sedan fint skuren kycklingfilé.

1602235-lewaiskogen

Blanda sedan ihop riven ost, en 200 g burk philadelphilaost, 1 burk crème fraiche, spenaten och kycklingen när den svalnat en aning. Smaka av och krydda vid behov.
1602234-lewaiskogen

Fyll cannellonirullarna (jag använder mig av en sådan där sprits!), och lägg dem i en form, in i ugnen i 20 minuter i ca 200 grader. 

1602233-lewaiskogen 1602232-lewaiskogen
Servera med en god sallad, gärna med lite balsamico till!

1602231-lewaiskogen

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar