Broccolipaj med ädelost

Gjorde en riktigt supersmarrig vegatarisk paj i torsdags kväll. Jag gillar att äta vegetariskt då och då som omväxling då vi äter – av förklarliga skäl – rätt mycket kött här hemma. Den här kvällen testade jag att göra pajdegen på lite annorlunda sätt. 1604021-lewaiskogen

Pajdeg: 3 dl mandelmjöl, 0,5 dl sesamfrön, 40 gram smält smör, 1 msk fiberhusk, 1 tsk salt, 1 ägg.
Mixa mandelmjölet och sesamfrön i mixern en stund, sedan tillsätter du resten av ingredienserna och blandar väl.

1604025-lewaiskogen

Tryck ut degen i en smörad form och ställ den kallt i ca 30-60 minuter.

1604024-lewaiskogen

Koka broccolin några minuter och häll av vattnet och låt dem ånga av.

1604026-lewaiskogen

Vispa ihop tre ägg, 3 dl grädde, 3 dl riven ost, 150 gram ädelost, salt och svartpeppar. Blanda i lite färska örter.

1604023-lewaiskogen
Förgrädda pajdegen i ugnen ca 10 minuter. Lägg sedan broccolin i pajformen och häll därefter över fyllningen.

1604022-lewaiskogen

Grädda sedan i 175 grader i ca 40-50 minuter – inte för länge, låt den gärna vara lite lite rinnig!

1604021-lewaiskogen

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar