Asiatisk wook på dovytterlår

Rotade fram en gammal goding i receptbanken och gjorde variation på den. Ikväll blev det wookat för hela slanten. Snabbt, enkelt och supergott!

Runt lunchtid började med att lägga in grönsakerna. Ca 1 dl vatten, 0,5 dl socker och 0.5 dl ättiksprit 12%. Samtidigt gjorde jag en marinad på 1 dl kinesisk soja, 3 torkade chili, 1 msk honung, 1 msk riven ingefära och två finhackade vitlöksklyftor. Sedan har dessa åkt in i kylen i väntan på kvällen.

Dags att skära köttet i fina tunna skivor. Jag tycker det är lättare att skära när köttet fortfarande är lite fruset fortfarande. Idag blev det ett dovytterlår.

Sedan ut och tända wooken. Börja med att wooka på broccoli och champinjoner. Var försiktig med användandet av olja. Stå hellre och rör om hela tiden så det inte bräns vid.

Ställ grönsakerna åt sidan och wooka sedan köttet så det nästan är helt genomstekt. Häll sedan över marinaden och låt det koka in en stund.

Häll därefter över grönsakerna och blanda om.

Tadaaaa! Färdigt! Servera med äggnudlar och de syrade grönsakerna.

Denna maträtt går så fort att laga, konstigt att jag aldrig tänkt på att ha detta till ”efter skolan innan tränings-mat”. Den går ju också att variera i det oändliga.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar