Apporteringsträning med Hebbe

Fantastiska, underbara, älskade hund! Min prins! Idag har vi tränat apportering, med fokus på återgången. För en gångs skull var jag väl förberedd mentalt hur jag skulle genomföra träningen, mina mål och min backup-plan.

20160901_184255

Utrustad med tennisboll, inkallningspipa, korvbitar gick Hebbe och jag ner till ängen. Vi gick runt en sväng först för att skrämma iväg eventuella rådjur som tagit daglega där. Jag valde just ängen för att det inte är slaget där ännu, och jag ville även ha det självständiga söket med som moment.

20160901_184323

Ett helt fantastiskt träningspass där Hebbe gjorde alla rätt. När han i andra apporten fick leta ett tag efter bollen sökte han stöd av mig, men jag sa ingenting utan fortsatte att titta åt hållet där tennisbollen landat. Han hittade den till slut och fick såklart oändligt mycket beröm. Därefter så sökte han helt självständigt och ringade lite bättre.

20160901_184754

Återgången gick kanon, som alltid med tennisboll. Men nu visslade jag i pipan när han hittade bollen, och berömde med massor av korv när han kom tillbaks. Jag är medveten om att det är stor skillnad på tennisboll och varm fågel, men man måste träna på en nivå jag klarar av att hantera själv.

20160901_184857

Jag är så nöjd! I morgon blir det samma träning, fast med fågel – ska bara komma ihåg att plocka upp den ur frysen.

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar