”Allt är Per Morbergs fel” – om varför kronhjortsfärsen istället blev till Langos

Hade planerat att ta rätt på kronhjortsfärsen som ligger i frysen och ropar ”hallååååå”, men så igår kväll så dök det upp ett FB-inlägg där Per Morberg ätit Langos. Det såg så himla gott ut, så jag omkullkastade mina middagsplaner – jag menar, har färsen legat där ett halvår kan det ju ligga där några dagar till… Så det var bara att sätta fart att googla recept, planera inköp, och sedan idag direkt hem efter jobbet och börja trolla i köket medan barnen åt sig mätta på Tacos. Det blev faktiskt väldigt gott, men det räcker med en för det blir väldigt mäktigt!

DSC_171115 g jäst
1,5 dl vatten
en halv mosad potatis
1/2 tsk salt
ca 3,5 dl mjöl
Blanda samman allt, låt jäsa ca 1 h.
Dela sedan degen i åtta delar och kavla ut, använd massor av mjöl för degen är kletig!

Fritera dem sedan i en tjockbottnad kastrull tills de får gyllenbrun färg. Låt dem ligga på lite hushållspapper och svalna och lite olja åker av.

Jag fyllde mina med riven västerbottenost, gurka, rödlök, räkor, dill och en röra av gräddfil, crème fraiche och vitlök.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar