Älggulasch

Idag slog jag på stort och gjorde en älggulasch, med lite busig twist – tycker i alla fall jag. Receptet är väldigt mycket på måfå, så ha det som någon slags ryggrad och öka och minska bäst ni orkar och törs.

500 g älgfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 fasta potatisar
3 morötter
2 palsternackor
2 tomater
1/2 dl tomatpuré
1/2 tsk mald kummin
2-3 st lagerblad
1 liter Viltbuljong
Lite balsamvinäger
Saft från två pressade apelsiner
Cayennepeppar
Svartpeppar
Salt

Skala och hacka lök och vitlök, fräs i olja i en djup kastrull i några minuter. Stek sedan älgfärsen och låt den bli genomstekt. Tillsätt sedan de skurna grönsakerna, kryddor och tomatpuré och blanda om. Häll sedan på buljongen och låt koka tills grönsakerna är färdigkokta. Smaka av med salt, peppar och saften från apelsinerna. Servera med en klick gräddfil och hackad persilja.

Smaklig spis!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar