Älgfärsfyllda paprikor
Idag blev det älgfärsfyllda paprikor till middag. Enkelt och relativt snabbt, framför allt så sköter det sig själv i ugnen!
Stek köttet tillsammans med ett paket bacon. Jag kryddade med svartpeppar och paprika, jag tyckte det räckte gott och väl med sältan från bacon.
Fyll sedan paprikahalvorna med köttfärsen och lägg en tjock skiva vitmögelost med vitlök och örter ”någonstans i mitten”. Dela sedan en ordentlig broccolibukett i två och lägg dem i en ugnsfast form. Strö över lite salt och så in i ugnen med både paprikorna och broccolin. Grädda i ca 20-30 minuter i 175 grader.
Till detta gjorde jag min lilla specialröra som ”funkar till allt”. 200 g philadelphiaost, 2 dl crème fraiche, 5-6 skivor jalapeño som jag grovhackar, 3 vitlöksklyftor, salt och peppar – kör med stavmixern och ställ kallt (brukar bli rätt bra drag i den där när den stått över natten!)