Älgfärsfylld tortellini med ädelostsås

Jag fick möjlighet att prova en nyhet, Kvibille Ädel Mild, för någon vecka sedan. Jag som älskar ost i alla dess former blev naturligtvis eld och lågor. Däremot så lagar jag sällan mat med ädelost.  Så ädelost. Vad är gott till ädelost?

Pasta!

Innan jag hann ångra mig gjorde jag först en pastadeg på durumvete, vetemjöl, ägg och vatten. Medan degen stod i kylen och vilade stekte jag älgfärs i mycket smör, lite lök och kryddade med svartpeppar och salt.

Sedan till det svåra, bestämma form på pastan och sedan vika ihop dem till någon slags aptitlig form med älgfärsen däri.  Här kan jag säga att jag har förbättringspotential, men övning ger färdighet påstås det. Koktiden för de här stora tortellini-paketen var omkring fem-sex minuter.
Ädelosten då? Jag kokade upp en skvätt grädde och lät sedan en osten smälta i kastrullen. Klart!

Till detta serverade jag sedan lite soltorkade tomater från förra sommarens skörd, lite blandsallad och rödlök.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar