1 oktober – ÄNTLIGEN!

Så var dagen äntligen här, som vi längtat efter så. 1 oktober! Det blev ju inte riktigt som planerat. Hela förberedelsen inför jaktsäsongen med hundarna kom av olika anledningar av sig, och med knappt en månad kvar till släpp så lyckas jag göra en riktig praktvurpa med cykeln och bröt höger tumme. Så gårdagens begivenhet fick jag uppleva med gips på handen och kamera runt halsen istället för bössa.

Första oktober 2017 blev en fåmansjakt bestående av min man, jag samt våra två hundar. Jag gick med min trogna vapendragare Hebbe, min man gick med Grim. Vi släppte från varsitt håll i såten och efter en liten stund stötte Grim iväg ett rådjur, straxt därefter fick Hebbe upp ett fint drev på ett rådjur som tyvärr inte kom ordentligt i pass.

Vi har ju arbetat hårt dels för att hundarna inte ska jaga ihop, och efter igår kan vi se att även om de stöter ihop med varandra lite här och där så går aldrig Grim in på Hebbes drev och de har sina egna sök. Vi har ju också arbetat hårt för att få Grim att uteslutande jaga vildsvin. Mycket spår av vildsvin fanns inne i såten, troligtvis var de inte hemma just när vi var där.

Sammanfattningsvis så blev det en kanondag igår, även om inget blev skjutet. Hundarna fick äntligen springa lösa och göra det de är ämnade för – att jaga! Och jag fick fina bilder, lyssna på härliga drev och fick med två liter trattkantareller hem!

Tummen upp, säger jag! 🙂

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar